Participanți

PILnet: Rețeaua Globală pentru Drept de Interes Public

PILnet: Rețeaua globală pentru drept de interes public (www.pilnet.org) este dedicată extinderii practicii juridice pentru a apăra drepturile omului în țările din întreaga lume. PILnet a fost înființată în 1997 pentru a contribui la consolidarea statului de drept în Europa de Est, iar astăzi funcționează pentru a promova numărul crescând de profesioniști din domeniul dreptului de interes public care activează în domeniul apărării drepturilor omului în țările din Europa Centrală și de Est, Asia, Africa Sub-sahariană și Orientul Mijlociu/regiunea Africii de Nord.

Centrul de Justiție Internațională Cyrus R. Vance

Centrul de Justiție Internațională Cyrus R. Vance (www.vancecenter.org) avansează justiția globală prin implicarea juriștilor dincolo de frontiere pentru a sprijini societatea civilă și o profesie juridică activă din punct de vedere etic. Centrul Vance este o colaborare unică a juriștilor internaționali care catalizează inovația interesului public. Un program non-profit al Asociației Baroului din New York reunește firme de avocatură de top și alți parteneri din întreaga lume pentru a fi pionieri ai inițiativelor în domeniul justiției internaționale și a oferi reprezentare juridică pro bono ONG-urilor din domeniul justiției sociale.

Asociația Baroului Orașului New York

Asociația Baroului din New York ("NYCBAR") (www.nycbar.org), de la înființarea sa în 1870, a fost dedicată menținerii unor standarde etice înalte în rândul avocaților, promovând reforma juridică și oferind servicii profesiei de avocat precum și publicului larg. NYCBAR promovează programe politice, juridice și sociale inovatoare destinate grupurilor dezavantajate. Protecția bunăstării publice este o altă prioritate a NYCBAR.

Centrul de Justiție al Baroului Orașului

Centrul de Justiție al Baroului Orașului este afiliat Asociației Baroului din New York. Centrul de Justiție oferă anual prin intermediul avocaților pro bono, angajaților și alți voluntari, reprezentare juridică directă, educație, orientare și advocacy la peste 20.000 de locuitori ai orașului New York cu venituri reduse. Centrul de Justiție se bazează pe relația sa cu Asociația Baroului din New York pentru a mobiliza avocați, firme de avocatură, departamente juridice, organizații neguvernamentale, școli de drept, instanțe și alte instituții juridice care să abordeze nevoile juridice ale persoanelor dezavantajate. Printre clienți se numără imigranți, familii fără adăpost, victime ale violenței domestice, persoane în etate, pacienți cu cancer sau care i-au supraviețuit, consumatori în faliment, proprietari ai caselor puse sub sechestru, întreprinderi mici, veterani și altele. Centrul de Justiție recrutează și pregătește voluntari care să ofere consiliere juridică și reprezentare, oferă o linie telefonică de consiliere gratuită și conectează avocații voluntari cu cazurile civile și proiectele care au nevoie de sprijin.

 

The Cyrus R. Vance Center for International Justice

New York City Bar Association

42 West 44th Street, New York, NY 10036-6689

T: +1(212) 382-4718 · F: +1(212) 221-5318

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. · www.vancecenter.org

 

PILnet: The Global Network for Public Interest Law

120 Wall Street, 16th Floor, New York, NY 10005

Tel: +1 212 803 5380, Fax: +1 212 803 5381

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. www.pilnet.org